Duminică, 21 Aprilie 2024
"Integrare europeană şi identiate naţională"
Program PDF Imprimare Email

EDITIA A III-A “IZVORU MURESULUI” 14 – 21 AUGUST 2000

 

 

“INTEGRARE EUROPEANA SI IDENTITATE NATIONALA”

 

ORGANIZATORI:

 

CENTRUL EUROPEAN DE STUDII COVASNA – HARGHITA

FUNDATIA NATIONALA PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI (FNpRP)

DESPARTAMANTUL ASTRA COVASNA – HARGHITA

Cu sprijinul DEPARTAMENTULUI pentru RELATIILE CU ROMANII DE PESTE HOTARE (DRRH) – GUVERNUL ROMANIEI

Citeşte mai mult...
 
COMUNICAT DE PRESA PDF Imprimare Email

 In perioada 14-21 august a avut loc la Complexul Sportiv si de Tineret din Statiunea Izvoru Muresului, Judetul Harghita, cea de-a III-a editie a Universitatii de Vara “Izvoru Muresului”, cu tema “Integrarea europeana si identitatea nationala”.

            Organizatorii acestei editii au fost: Centrul European de Studii Covasna Harghita – Sf. Gheorghe (CESCH), Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni – Bucuresti (FNpRP), Despartamantul Astra Covasna Harghita, cu sprijinul Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de peste Hotare (DRRH) din Guvernul Romaniei.

Citeşte mai mult...
 
"Actionati-l in Justitie pe primar!" PDF Imprimare Email

Cotidianul "ADEVARUL"                                             19/20 august 2000

 

Sfatul gen. Pavel Abraham catre romanii din Sf. Gheorghe:

 

"Actionati-l in Justitie pe primar!"

 

Gen. Pavel Abraham, inlocuitor al Ministrului Constantin Dudu lonescu la Universitatea de vara de la Izvorul Muresului, a aflat la cursurile de aici ca primarul de Sf Gheorghe, Almos Albert, incalca legea, folosind dupa bunul sau plac iinsemnele autoritatii publice, respectiv esarfa tricolora.

Citeşte mai mult...
 
"Patria mama sa aiba grija de copiii sai aflati departe de casa nationala!" PDF Imprimare Email

Dezbaterea cu tema "Probleme si preocupari din romanitatii apropiate" a fost deschisa de moderatorul acesteia, d-1 Iurie Rosca, deputat in Parlamentul Republicii Moldova, presedinte al Partidului Popular Crestin  Democrat, ziarist. Domnia sa, care face parte din curentul unionist, a inceput prin a afirma sus si tare ca pentru Romania, Basarabia este un teritoriu recuperabil dar numai in conditiile in care varful piramidei, conducerii tarii din Bucuresti va medita profund la o realitate puternic ancorata in istorie.

Citeşte mai mult...
 
Mass-media si promovarea valorilor nationale PDF Imprimare Email

Cotidianul "ADEVARUL HARGHITEI"

Anul XII, nr.2502                                                                                       Joi, 24 august 2000

             

Dezbatuta si anul trecut la editia a II-a a Universitatii, tema din titlu a provocat, atunci ca si acum, numai reflectii triste. “De multe ori am impresia ca suntem un fel de nava care plutim in deriva-a spus d-l col. Grigore Buciu, directorul grupului mass-media al Armatei, moderatorul dezbaterii – si nu stim niciodata ce vanturi ne bat in panze si ce vanturi ne sunt necesare spre a ajunge la tarmul pe care-l dorim.

Citeşte mai mult...
 
Ecouri din presa nationala si locala PDF Imprimare Email

"ADEVARUL" 14.08.2000

Astazi incep cursurile unei Universitati de vara pentru tinerii romani din afara tarii


 

......Judetul Harghita detine o performanta de invidiat este gazda a doua Universitati de vara, cea de la Tusnad si cea de la Izvorul Muresului.
Citeşte mai mult...
 
IDENTITATEA NATIONALA IN PERSPECTIVA INTEGRARII EUROPENE PDF Imprimare Email

Cotidianul "ADEVARUL HARGHITEI"
Anul XII, nr.250
Miercuri, 23 august 2000


            Tema din penultima zi a Universitatii de vara Izvoru Muresului s-a dezbatut la Fagetel, locul de debut al acestei manifestari, intr-un decor feeric, cu un preambul arheologic sustinut de directorul si unul din cercetatorii Muzeului National de Istorie a Transilvaniei.

Citeşte mai mult...