Vineri, 29 Martie 2024
AFRICA PDF Imprimare Email

AFRICA DE SUD


Un numar de 3 000 de originari romani s-au stabilit aici, atrasi de mirajul prosperitatii.

 
AMERICA DE NORD PDF Imprimare Email

CANADA

Primii emigranti romani si-au facut aparitia in Canada intre 1882 si 1918. In marea lor majoritate emigrantii erau muncitori agricoli, care au lucrat la inceput la constructia de cai ferate si in agricultura

Citeşte mai mult...
 
AMERICA LATINA PDF Imprimare Email

MEXIC
Emigratia romana din Mexic este alcatuita din aprox. 50 de familii, fiind concentrata in special in capitala. In cadrul acestei emigratii, aprox. 20% sunt romani, restul reprezentand etnici evrei, unguri si germani.

Citeşte mai mult...
 
AMERICA DE SUD PDF Imprimare Email

ARGENTINA


In Argentina sunt stabilite cca. 10 000 persoane de origine romana, majoritatea fiind concentrate in Buenos-Aires, iar in grupuri mai mici in Mendoza, La Plata, Cordoba si Rosario.

Citeşte mai mult...
 
AUSTRALIA PDF Imprimare Email

AUSTRALIA

 


In Australia se afla aproximativ 50 000 de persoane originare din Romania, cifra care include, in afara de romani si etnicii maghiari, greci, evrei, germani, sarbi si croati proveniti din tara noastra.

Citeşte mai mult...
 
EUROPA PDF Imprimare Email

AUSTRIA
 
Comunitatea romana din Austria numara peste 23 000 de persoane organizati in asociatii. Un liant al comunitatii romane il constituie Comunitatea Ortodoxa si Parohia Romana din Viena, precum si cea din Salzburg.

Citeşte mai mult...
 
ORIENTUL MIJLOCIU PDF Imprimare Email

ISRAEL

 


  Cu toate ca nu exista statistici oficiale complete privind provenienta emigrantilor din Israel pe tari de origine, din datele oficiale rezulta ca in Israel ar trai in prezent 450 000 de evrei originari din Romania.

Citeşte mai mult...